Isolerend stucwerk

Heb je weleens gehoord van isolerend stucwerk en denk je erover om isolerend te laten stucen? Dat kan best eens een goed idee zijn. Isolerend stucen kan op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden.

Waarom isoleren laten stucen?

Isolerend stucen kan betekenen: warmte-isolerend en/of vochtisolerend. Hieronder een korte uitleg over deze vormen van isolerend stucen.

Warmte-isolerend pleisterwerk

Bij warmte-isolerend stucen bevat het gips isolerende hulpstoffen zoals b.v. polystyreenbolletjes. Deze hebben een warmte-isolerend vermogen en zitten door de pleistersoort heen vermengd, waardoor de pleister zelf ook een isolerende werking krijgt.

Isolerend stucwerk heeft een beperktere drukvastheid dan regulier stucwerk. Daarom is het nodig dat het wordt afgewerkt met een extra deklaag. Deze manier van isolerend stucen is ideaal voor oude huizen, als extra maatregel in een isolatieplan. Enkel isolerend stucen is echter geen vervanging voor reguliere woningisolatie.

Vochtisolerend stucwerk

Vochisolerend stucen is een afwerking die grotendeels afsluit tegen vocht. Dit is een goed manier om keldervloeren te wapenen tegen opkruipend vocht uit de bodem. Deze vorm van isolerend stucen wordt ook gebruikt bij buitenmuren. Wij komen graag langs om te bekijken of deze manier van stucen past bij uw project.

Meer weten over isolerend stucen?

Met onze goede, geschoolde, vakbekwame stucadoors leveren wij uisluitend vakwerk. Wij zouden dit graag aan u bewijzen door middel van het isolerend stucen van uw project . In Leiden, maar ook zeker daarbuiten.

Zullen wij u bellen?

Stucadoorsbedrijf Van der Heijden

Maria Montessoripad 30
2331 BL Leiden
T 071-5288410
M 06-24273703
info@vdhstucwerk.nl